Home
Pokloni
Poklon za prilike
Radionica poklona
Keramika
Nakit
Sitne rukotvorine
Ukrasi
Rucni rad
Slike
Deciji radovi
Vase poklon ideje
Porucivanje
Poklon uzivo
Menjam poklon
Saradnja
Napravi web sajt
Poklon Blog
Site Map
O nama

Subscribe To This Site
XML RSS
Add to Google
Add to My Yahoo!
Add to My MSN
Subscribe with Bloglines

Slike-od-latica

pravljenje slike kolaza od latica cveca, postupak izrade


Slike-od-latica presovanog cveca mogu biti prigodan poklon za rodjendan, dan zaljubljenih, 8. Mart, useljenje, slavu, posetu ili jednostavno kao znak paznje i ljubavi…

Za izradu slika velicine 25x35 potrebno je oko 60-tak latica mada sve zavisi od kompozicije slike. Vreme izrade slike od latica je oko 2-3 sata u zavisnosti od iskustva i inspiracije (pod uslovom da vec imate ispresovane latice).

Materijal:

1. Presovane latice cveca

2. Karton ( tanja lepenka ili deblji hamer, moze i papir za pastel ), najbolje u nekoj od pastelnih boja ( bez, maslinastoj, oker, svetlo terakot I sl.) za podlogu slike i po zelji za paspartu slike

3. Grafitna olovka

4. Lepak za drvo ili papir na vodenoj bazi

5. Cetkica manja ili plasticna lopatica

6. Makaze

7. Vodene boje (nije neophodno)

8. Lak slikarski ili za kosu

9. Ram, drveni, metalni ili stakleni

skica

Pre pocetka rada slike, treba pripremiti sav material, razvrstati latice po boji i velicini, a pozeljno je uraditi i skicu slike na posebnom papiru ili direktno na kartonu na kome ce biti gotova slika.

slika-latice

Motivi za slike-od-latica mogu biti razliciti, od pejzaza, mrtve prirode do likova u zavisnosti od inspiracije i prilike ukoliko je slika predvidjena za poklon. Naravno, kompozicija slike moze biti potpuno stilizovana i prepustena vasoj mastovitosti.

Slika-rad

Najcesce, lepljenje latica pocinje odozgo na dole ali nije pravilo. Lepak za drvo se pomalo razredi sa vodom i nanosi se na latice manjom cetkicom ili malom plasticnom lopaticom (kao sto ima u karbofiksu).

slika-lepljenje

Ponekad treba latice duplo lepiti na karton da se on ne bi provideo, u tom slucaju se stave latice kontrasnih boja, tako se dobije bolji efekat. Latice po potrebi treba oblikovati makazicama. Ukoliko zelite mozete koristiti vodene boje koje se veoma razrede za pozadinu, oblake i sl.

slika-latice-cvece

Gotove slike mogu se zastititi stavljanjem u ram sa staklom ili bez stakla pri cemu cete ih premazati tanko slikarskim lakom ili obicnim lakom za kosu.

Slike-od-latica, pravljenje slike kolaza od latica cveca, postupak izrade


Povratak na Poseban Poklon Home


footer for Slike-od-latica page