Home
Pokloni
Poklon za prilike
Radionica poklona
Keramika
Nakit
Sitne rukotvorine
Ukrasi
Rucni rad
Slike
Deciji radovi
Vase poklon ideje
Porucivanje
Poklon uzivo
Menjam poklon
Saradnja
Napravi web sajt
Poklon Blog
Site Map
O nama


Subscribe To This Site
XML RSS
Add to Google
Add to My Yahoo!
Add to My MSN
Subscribe with Bloglines

Slikanje na svili

svilene esarpe

Slikanje na svili i svilu kao slikarsko platno sam izabrala zbog njene lepote i elegancije  i neobicno izazovnog rada na njoj.

U toku rada svila ti postavlja prepreke, nikada ne znas u kom pravcu ce otici tvoja pocetna zamisao samog crteža. Prosto ti ne dopusta  da sama sve osmislis. Greske koje nastanu u radu na svili prakticno tu i ostanu. Nema greske u slikanju na svili, nema ispravke....

Zapravo te greske naucis da prihvatis, ne kao greske, nego kao pecat ili dokaz da je to radila slobodna ruka... Bar je tako u mom slucaju, a ovde sam da podelim svoje iskustvo i svoj dozivljaj u radu sa svilom.

Skoro je nemoguce uraditi dve iste slike, posebno ako koristite akvarel ili tehniku soli koje koristim ja. Svaka je unikat i svaka je inspirisana razlicitim  bojama i motivima.

Modni detalj sa kojim uvek izgledate elegantno, zenstveno i nezno. Uklapa se kako uz elegantnu odevnu, tako i uz sportsko elegantnu odevnu kombinaciju.

Potreban materijal:

1.Svila

2.Boje za svilu

3.Konturne boje

5.Odgovarajuce cetkice

6. Ram na koji se svila zategne

7.Iglice  za zatezanje svile

Svilene esarpe - pri radu se svila razvlaci na horizontalno postavljene ramove, tako da postoji ogranicenje u velicini slike koja se može uraditi iz jednog komada.

Iscrtate uz pomoc kontur paste zeljene motive. Kada se kontur pasta osusi tada bojite po zelji motiv  i pozadinu. Moram naglasiti da se boje suse neverovatnom brzinom te zahtevaju brzinu u radu, pogotovo ako zelite postici  akvarel efekat.

 

Po zavrsetku rada, kada se boje dobro osuse, prvi korak je fiksiranje boje a to se vrsi uz pomoc pegle, u proseku oko 2-3 min peglanja na jednom mestu. Zatim se svila opere rucno, u mlakoj vodi sa blagim samponom ili kupkom (ne koristiti prasak), ispere se hladnom vodom i prepegla mokra.

http://www.facebook.com/dodirsvile.jasminakomadinovic

 

Prilog by Jasmina Komadinovic

Radove mozete poruciti direktno od autora na e-mail:

[email protected]
Slikanje na svili svilene esarpe, nazad na Rucni rad


SBI Video Tour!

Povratak na Poseban Poklon Home


footer for Tkanje page