Home
Pokloni
Poklon za prilike
Radionica poklona
Keramika
Nakit
Sitne rukotvorine
Ukrasi
Rucni rad
Slike
Deciji radovi
Vase poklon ideje
Porucivanje
Poklon uzivo
Menjam poklon
Saradnja
Napravi web sajt
Poklon Blog
Site Map
O nama

Subscribe To This Site
XML RSS
Add to Google
Add to My Yahoo!
Add to My MSN
Subscribe with Bloglines

Pirografija

umetnost ukrasavanja drveta

Pirografija je umetnost ukrasavanja drveta ili drugih materijala (koza) i svodi se na sagorevanje podloge kontrolisanom primenom zagrejanih predmeta kao što su termokauter, lemilica ili posebno konstruisan uredjaj koji se zove pirograf.

Pirografija-leopard

Ime ove tehnike znaci “pisanje vatrom” i tradicionalni je oblik umetnosti koji se sluzi zagrejanim vrhom ili zicom kojima se pali podloga od prirodnih materijala, kao sto je drvo ili koza, da bi se na njih preneo dizajn.

Pirografija-Mileseva

Na ovaj nacin se dobija veliki opseg prirodnih tonova i senki – mogu se dobiti slike u sepia tonovima, ili jako tamni dramaticni efekti. U zavisnosti od vrha koji koristite, temperature i načina na koji se vrhovi polazu na podlogu, dobijaju se razliciti efekti.

devojka-slika

Za ovu tehniku se obicno koristi svetlo drvo kao sto su lipa, bukva ili breza jer imaju nenametljivu teksturu pa daju dobre kontraste. Medjutim, koriste se i druge vrste drveta kao sto su bor i hrast.

kamion-pirografija

Piro-grafija zahteva dosta vremena jer se u potpunosti radi rukom, a svaka linija se posebno iscrtava. Nakon sto se zavrsi pirografisanje, drveni predmeti se cesto boje.Pirografija, umetnost ukrasavanja vatrom, nazad na SlikePovratak na Poseban Poklon Home


footer for Pirografija page