Home
Pokloni
Poklon za prilike
Radionica poklona
Keramika
Nakit
Sitne rukotvorine
Ukrasi
Rucni rad
Slike
Deciji radovi
Vase poklon ideje
Porucivanje
Poklon uzivo
Menjam poklon
Saradnja
Napravi web sajt
Poklon Blog
Site Map
O nama

Subscribe To This Site
XML RSS
Add to Google
Add to My Yahoo!
Add to My MSN
Subscribe with Bloglines

Oslikavanje stakla

staklo i boje


Oslikavanje stakla radim bojama za staklo koje su izuzetno postojane i otporne na pranje, cak i u masinama za posudje. Boje za staklo su izuzetno transparentne i sjajne. Za slike ponekad koristim i vitrazne boje koje nisu tako postojane, ali su prozirnije i jako lepe.

case-za-vino

Vitrazne boje nisu otporne na masinsko pranje, zbog toga ih ne koristim za oslikavanje casa i predmeta koje nebrojeno puta moramo oprati.

Motivi su razliciti, uglavnom cvetni, mada slikam i druge motive (zivotinjice, poruke…).Oslikane predmete obavezno zapecem zbog trajnosti.

oslikavanje-stakla-vaza

Vaza je uradjena tehnikom slikanja na staklu. Oslikavanje radim bojama Vitrea 160, koja je otporna, cak i na masinsko pranje. Nakon oslikavanja predmet sam zapekla.

flasa-za-domacu-rakiju

Flasa za domacu rakiju. Ovo bi u potpunosti moglo predstavljati i obelezje kraja u kome zivim. Oslikano Pebeo 160 i ukraseno zlatnom konturnom bojom.

flasa-za-vino

Oslikani cvetovi na tamnoj podlozi deluju jako upecatljivo. Ovu flasu sam pronasla u ostavi - neko davno popijeno vino, verovatno. Ranije, bilo mi je zao da je bacim, a sad mi je dobro dosla. Oslikana je bojama za staklo.

vaza

Vaza oslikana cvetnim motivima, slikana Lefranc Bourgeois Vitrail bojom za staklo.

casa-za-pivo

Ovo je bio set 2 case za pivo, mada izgleda mocno i kao vaza. Oslikano bojama za staklo Vitrail.

casa-za-sladoled

Case za sladoled i vocnu salatu, radjene tehnikom slikanja na staklu.

Predmeti za oslikavanje mogu biti razni, sve sto nadjete u kuci, case, vaze, flase (cak i prazna vinska flasa moze da se iskoristi i da lepo izgleda kada se oslika).

slava-komplet

Mozete oslikanu flasu napuniti domacom rakijom ili vinom i tako je pokloniti. S obzirom da su u pitanju unikatni radovi idealna su prilika za poklone: slave, svadbe, veridbe, rodjendane, prosidbe, vencanja (cak sam uradila nekolicinu casa za mladence sa posvetom i datumom).

cinija-sa-morskim-motivima

Cinija sa morskim motivima (da vas podseca na letovanje) mozete u njoj drzati kamencice koje ste skupljali na plazi, mirisno cvece ili pak omiljene kolacice...

slika-na-staklu-cvece

Slike na staklu lep ukras na zidu ma gde bile postavljene...lep poklon za rodjendan, useljenje, posetu, slavu.

slika-na-staklu-ptica

Prilog by DraganaOslikavanje stakla, nazad na Sitne rukotvorinePovratak na Poseban Poklon Home


footer for Oslikavanje stakla page