Home
Pokloni
Poklon za prilike
Radionica poklona
Keramika
Nakit
Sitne rukotvorine
Ukrasi
Rucni rad
Slike
Deciji radovi
Vase poklon ideje
Porucivanje
Poklon uzivo
Menjam poklon
Saradnja
Napravi web sajt
Poklon Blog
Site Map
O nama

Subscribe To This Site
XML RSS
Add to Google
Add to My Yahoo!
Add to My MSN
Subscribe with Bloglines

Drvene kutije

poklon-suvenir


Drvene kutije su vredan izbor za poklon-suvenir koji ce biti poseban, unikatan i koji ce zadovoljiti kriterijume i najzahtevnijeg poznavaoca tradicionalnih rukotvorina.

drvena-kutija-poklon

Drvene-kutije su nesto posebno. Imaju poklopac i diskretno izrazene nogice. Krivine slicne talasima blago prelaze od poklopca preko stranica grleci kutiju sa svih strana daj joj laznu mekocu, a posmatracu zelju da je dodirne i svojim culima ispita i oseti neznost oblika koji talasaju po drvenim povrsinama.

Pogodne su za cuvanje sitnih kucnih predmeta, nakita, drustvenih igara, dugmica, pribora za sivenje i slicno. Lepo izgledaju bilo gde da ih stavite. Poklopac je spojen drvenom sarkom a neke imaju i drveni mehanizam za zatvaranje, sto je danas prava retkost.

drvena-kutija-suvenir

Za izradu kutija upotrebjena je posebna vrsta drveta topola-mazer. Drvo je je veoma dekorativno zbog sedefastog izgleda na preseku koji se posebno istice poliranjem drvene povrsine mat premazima.

Drvene stranice kutije su spojene lepljenjem i tehnikom nazubljenog spoja koji im daje cvstinu i otpornost. Spojene su rucno i dodatno oblikovane duborezom bez izrazitih ornamenata i smirglanjem. Kutije su zavrsno zasticene poliuretanskim lakom.

drvena-kutija-duborez

Autor nam predstavlja drvene-kutije sa drvenim sarkama u tri dimenzije: 25x15x10 cm, 20 x 12 x 10 cm i 18 x 10 x 10 cm.

Autor Dusko StefanovicDrvene kutije, nazad na Sitne rukotvorine
Povratak na Poseban Poklon Home


footer for Drvene kutije page