Home
Pokloni
Poklon za prilike
Radionica poklona
Keramika
Nakit
Sitne rukotvorine
Ukrasi
Rucni rad
Slike
Deciji radovi
Vase poklon ideje
Porucivanje
Poklon uzivo
Menjam poklon
Saradnja
Napravi web sajt
Poklon Blog
Site Map
O nama

Subscribe To This Site
XML RSS
Add to Google
Add to My Yahoo!
Add to My MSN
Subscribe with Bloglines

Dekorativne kutije

karton i papir u dekoraciji


Dekorativne kutije od kartona

Karton i papir, materijali cesto prisutni ali i neprimetni u nasem okruzenju, pri tom i odlicni za rad. Lako se mogu oblikovati, kombinovati sa drugim materijalima, bojiti, dekorisati... Ove dekorativne kutije su rucne izrade, napravljene od lepenke i slicnih materijala, kao i kartona i raznih drugih materijala koji se nalaze svuda oko nas, a na koje cesto ne obracamo paznju, kao sto su kutije za cipele i druge proizvode.

dekorativne-kutije-sa-pregradama

Kao radnik u stampariji imala sam priliku da se detaljnije upoznam sa papirom i kartonom, raznim vrstama istog, gramazom i teksturom, bojama, kao i ponasanjem u toku rada. Medjutim, paznju mi je privlacio otpad koji ostajao nakon rezanja, a koji se nije mogao koristiti za dalji rad. Razne trake, konfete, coskovi od dzepnih kalendara su mi, nekako, uvek bili na putu. Ubrzo sam otkrila koliko karton moze da bude cvrst kada se slepi vise komada i sta sve moze da se nalepi na njega, kakav se oblik moze dobiti.

karton-kutija-za-sitnice

Dalje je islo samo. Prve dekorativne kutije su napravljene. Na red su dosle boje. Postoji izreka koja kaze da papir sve trpi. I bilo je tako. Gotova kutija se mogla farbati skoro svakom vrstom boja, iako ja najvise volim one na vodenoj osnovi jer su lakse za rad. Obojena kutija se moze lakirati i tako dodatno zastititi. Zatim ukrasiti perlicama, gliterima, trakama...

drzac-za-olovke

Neke od ovih kutija su presvucene knjigovezackim platnom i mogu se brisati vlaznom krpom, a one koje su reljefaste, odrzavaju se cetkicom. Pogodne su kao poklon za sve generacije. Iako su neke kutije zbog svog izgleda namenjene deci, pravila jednostavno nema. Neke od njih su zamisljene kao drzaci za papir i olovke, neke kao kutije za nakit, a nekima je data sloboda i prepustaju se masti kupca.

dekorativna-kutija-piramida

Sve kutije su rucne izrade, napravljene od lepenke, hromo-kartona, papira i drugih materijala, koji se nalaze svuda oko nas.

drzac-za-olovke-zec

Kada se zalepi nekoliko slojeva lepenke kutija dobija na cvrstini cime se produzava i njen vek trajanja. Trake koje se ukrstaju, pored toga sto doprinose cvrstoci, daju i lepu teksturu.

dekorativna-kutija-dvodelna

Ono sto ja volim kod ovog materijala je to sto velicina komada, od kojeg se nesto moze napraviti, nije odredjena. I mali komadic moze biti od koristi. Umesto reciklaze - rucni rad!

Prilog by Branka Filipovic
TUTORIJA - Okrugla Kutija Sa Fijokama - Watch more funny videos here


Dekorativne kutije, nazad na Sitne rukotvorinePovratak na Poseban Poklon Home


footer for dekorativne kutije page